Airsoft vs Paintball Prezentare generala

Esti nedumerit intre airsoft si paintball? Este in regula.

Arata cam la fel. Atat jucatorii de paintball, cat si cei de airsoft se plimba cu arme care par reale si apoi trag unii in altii. De asemenea, ambele jocuri se joaca in echipe. Pentru a castiga, trebuie sa elimini adversarii cat mai mult posibil.

Ambele sunt considerate simulari de lupta.

Principala diferenta intre jocul de paintball si cel de airsoft este echipamentul pe care il folosesti - in special tipul de arma si munitie - si regulile sau modul de joc.

Dar daca esti in cautarea unui raspuns mai bun decat acesta, ai ajuns la locul potrivit! Pentru ca in acest ghid, vom detalia:

 • Avantajele si dezavantajele paintball-ului si airsoft-ului in comparatie unul cu celalalt;
 • Diferentele dintre echipamentele, munitia si accesoriile folosite in ambele sporturi;
 • Ce este mai dureros, mai popular, etc.; si
 • Multe altele!

Dupa ce totul a fost scris si citit in acest articol, iti vom spune de ce recomandam airsoftul in detrimentul paintball-ului.

Care este diferenta dintre airsoft si paintball?

Jocurile de airsoft sunt reprezentari mai fidele ale razboiului militar - de la replicile de arme de foc, la costume si pana la regulile si regulamentele jocului, mai ales in turneele de airsoft, cand toate acestea sunt facute pentru a reprezenta o anumita situatie militara.

Datorita experientei de razboi mai realiste, airsoftul este utilizat in mod obisnuit in antrenamente. Iar entuziastii militari prefera mai mult airsoftul.

Jocul de paintball este mai rapid si se joaca in principal pentru distractie. Iar armele folosite in el sunt mai putin realiste decat cele din airsoft.

Dar cea mai semnificativa diferenta intre cele doua este munitia.

Vom intra in detalii despre asta mai tarziu...

Sa aruncam o privire asupra argumentelor pro si contra ale ambelor jocuri. Acest lucru te va ajuta sa decizi care dintre ele iti va placea mai mult.

Avantaje si dezavantaje airsoft

Avantaje

 1. Mai ieftin
 2. Mai putina durere
 3. Precizie mai buna
 4. Simulare de lupta realista
 5. Recipiente de gaz mai mici pentru arme

Dezavantaje

 1. Nu exista indicatoare de lovituri
 2. BB-urile de airsoft pot provoca mai multa durere si pot lasa rani mai grave
 3. Un set de reguli neorganizat
 4. Se bazează pe onoare

Avantaje si dezavantaje paintball

Avantaje

 1. Indicatori de lovituri vizibili
 2. Un set de reguli standardizate
 3. Stropii de vopsea nu provoaca rani grave
 4. Mai distractiv/mai putin infricosator decat airsoftul

Dezavantaje

 1. Bilele de paintball ranesc mai mult decat bilele de airsoft
 2. Pete de vopsea
 3. Recipiente de gaz mai mari pentru arme
 4. Mai scump decat airsoftul

Specificatii arme Airsoft si Paintball

In afara de avantaje si dezavantaje, mai jos sunt sunt cele mai vizibile diferente dintre arma de airsoft si arma de paintball, precum si munitia acestora.

Arme de airsoft

 • Munitie: 6 mm BB din plastic
 • Sursa de alimentare: Actionate cu baterii, gaz si arc
 • Putere: 1-2 jouli
 • Viteza la gura tevii: 300-500 fps
 • Raza de actiune: 20-50 de metri
 • Precizie: ridicata
 • Capacitate magazie: 2500 de BB-uri de airsoft
 • Pret comun: BB $5/1000 BB-uri
 • Realism: Adevarat la scara armelor reale
 • Joc: Combatere realista

Arme de paintball

 • Munitie: bile de vopsea de 18 mm
 • Sursa de energie: Gaz
 • Putere: 2-10 jouli
 • Viteza la gura tevii: 300 fps max.
 • Raza de actiune: 25-30 metri
 • Precizie: Medie
 • Capacitate magazie: 50-200 bile de vopsea
 • Pret comun: BB 40 $/1000 bile de vopsea
 • Realism: Mai mici decat dimensiunea reala a armelor de foc reale
 • Joc: Speedball

Aceste specificatii au efecte semnificative asupra experientei generale a celor doua sporturi. Cu alte cuvinte...

Airsoft vs. Paintball - Durere

Jucatorii de paintball poarta, de obicei, armuri usoare si captusite, in timp ce jucatorii de airsoft fac acest lucru doar atunci cand se afla in lupta corp la corp. Dar ambele jocuri necesita protectie pentru fata - sau cel putin - pentru ochi.

Exista o limita a vitezei la gura tevii pentru fiecare joc. Standardul international este de pana la 300 de picioare pe secunda doar. Asta este ceea ce urmeaza de obicei paintball-ul.

Dar airsoftul are propriile legi. Armele de airsoft au viteze la gura tevii intre 300 si 500 de picioare pe secunda. Nu va aduce pagube serioase, dar veti sti cand bilele de airsoft vor lovi.

Paintball-ul foloseste - ei bine - bile de vopsea. Dar doar pentru ca nu sunt la fel de solide ca bilele de airsoft nu inseamna ca sunt mai putin dureroase. De fapt, o lovitura cu bile de paintball tinde sa doara mai mult, deoarece sunt mai grele si mai mari.

Airsoft vs. Paintball - Precizie

Aceste doua sporturi au baze de fani foarte diferite.

Airsoftul este semnificativ mai ieftin decat paintballul. Si datorita simularii mai precise a luptei reale, fortele de ordine prefera sa foloseasca airsoftul in antrenamentele lor.

Dar, cu toate acestea, paintball-ul este mai popular.

Cum se explica acest lucru?

Publicul general tinde sa fie intimidat de airsoft din cauza echipamentului sau care seamana cu armele de foc din lumea reala. Jocul de paintball este, de asemenea, mult mai organizat - cu regulile si reglementarile sale standardizate.

In timp ce jocul de airsoft in diferite locatii poate insemna, de asemenea, un set diferit de reguli.

Airsoft vs. Paintball - Jocuri

Paintball-ul are o organizare mai buna decat airsoft-ul. In afara de setul standardizat de reguli, paintball-ul are un mod de a se asigura ca jucatorii sunt onesti in ceea ce priveste statutul lor. Nimeni altcineva decat... bilele de vopsea facute din vopsea colorata.

Odata ce esti lovit, nu mai poti minti niciodata in legatura cu asta!

Nu este la fel pentru celalalt. Airsoftul se bazeaza in principal pe integritatea jucatorilor de airsoft. Mincinosii sunt dati afara din joc, sau chiar exclusi din airsoft-ul insusi - daca sunt prinsi.

Dar si aceste jocuri au asemanari.

Ambele sunt jucate de echipe egale. Ambele au turnee cu premii. Iar aceste evenimente merg de la 300 de jucatori pana la 5000.

Comparatii Paintball vs. Airsoft

Daca te uiti la munitia folosita pentru fiecare sport, este destul de usor de observat ca airsoftul si paintballul sunt atat de diferite unul de celalalt. BB-urile de airsoft sunt fabricate din plastic, in timp ce cartusele de paintball sunt capsule care contin vopsea sau colorant non-toxic si pe baza de apa.

Diferenta dintre paintball si airsoft este mult mai evidenta decat crezi.

Daca vom compara celelalte elemente...

Tipuri de arme

Airsoftul are arme de foc de imitatie realista.

De obicei, producatorii pun un varf portocaliu pe armele de airsoft pentru a le deosebi de armele de foc reale. Acestea sunt alimentate de baterii reincarcabile, gaz si arc. Mecanismul de tragere implica aer de inalta presiune, ceea ce face ca alicele sa zboare cu mare viteza.

Armele de airsoft sunt relativ mai ieftine decat armele de paintball.

Exista o gama mai larga de arme din care poti alege in airsoft. Poti opta pentru pusti cu luneta sau pistoale. Acest privilegiu nu se regaseste in celalalt joc.

Armele de paintball, sau adesea numite si markeri de paintball, sunt de obicei insotite de tolbe de paintball. Ele sunt alimentate cu gaz, de preferinta HPA, mai degraba decat CO2. Gazul comprimat ar propulsa bilele de vopsea acolo unde le tintesti.

Armele de paintball nu sunt la scara cu o arma de foc reala, dar tind sa fie mai scumpe decat armele de airsoft.

Echipament

Pentru ambele sporturi, protectia capului este de cea mai mare importanta, in special pentru ochi.

Atunci cand se joaca paintball sau airsoft, trebuie sa se poarte un echipament de protectie a capului sub forma de masca, casca sau ochelari de protectie.

In ceea ce priveste celelalte lucruri...

Pentru airsoft sunt necesare doar bile de plastic. In timp ce la paintball, veti avea nevoie de bile de vopsea sau de capsule si de un rezervor de gaz.

Accesorii

In afara de echipamentul mentionat mai sus, vei avea nevoie de un incarcator pentru arma de airsoft si de un hopper mare pentru paintball.

Utilizare

Munitia de airsoft este putin dificil de incarcat intr-un incarcator. Va trebui sa o incarci de mai multe ori din cauza arcului. Dar nu exista nicio problema in ceea ce priveste modul in care o manevrezi si o transporti.

Markerele de paintball sunt mult mai usor de incarcat. Poti cumpara chiar si capsule cu elastice pentru a le putea ejecta mai repede. Dar tolba voluminoasa poate fi un inconvenient pentru jucatorul de paintball.

Pirotehnica

In functie de terenul de airsoft, puteti folosi grenade BB sau fumigene sau flashbangs. In timp ce pe terenurile de paintball, jucatorii poarta grenade de vopsea, rachete si, uneori, si grenade fumigene.

Aceasta este, probabil, cea mai tare parte a jocului...

De ce ar trebui sa alegi Airsoft fata de Paintball

Avand in vedere tot ce am spus...

Recomandam terenurile de airsoft in locul celor de paintball.

Sa joci airsoft este mult mai ieftin. Poti cumpara acelasi numar de bile de airsoft cu mai putin de un sfert din pret. In plus, taxele de intrare la jocurile de airsoft costa si ele mai putin.

Si chiar daca este mai putin organizat, veti gasi mult mai multe site-uri de jocuri si evenimente.

Nu doar durerea ne-a luat puncte de la paintball. Mai este si mizeria. Va trebui sa va spalati rapid vopseaua de pe haine sau sa purtati una noua de fiecare data cand jucati.

Uneori, petele vechi sunt confundate cu cele noi, iar asta nu este ceva cu care un jucator de paintball vrea sa fie deranjat.

In airsoft, nu ai aceasta problema!

Nu strica faptul ca simularea de lupta reala a airsoftului adauga si mai multa savoare aventurii.

Intrebari frecvente

Este airsoftul mai bun decat paintball-ul?

Paintball-ul este mai popular decat airsoft-ul. Dar noi recomandam in continuare airsoftul, in special pentru pasionatii de armata. Este mult mai ieftin sa iti iei o arma de airsoft, iar simularea exacta a luptei militare este mult mai distractiva.

Ce doare mai tare, airsoft sau paintball?

Bilele de vopsea sunt mai dureroase decat bilele de aer comprimat, deoarece sunt mai mari si mai grele.

Este Airsoft mai periculos decat paintball-ul?

Munitia folosita in airsoft este mai predispusa la ranire, dar nu atat de mult incat sa fie mai periculoasa decat paintball-ul.