Adesea, aceste doua tipuri de arme sunt confundate ca fiind aceleasi. Dar exista destul de multe diferente intre ele. Unul foloseste aer pur, in timp ce celalalt are nevoie de ulei de silicon. Care este care dintre ele? Asta vrem sa aflam noi aici! Si, ca bonus, iti prezentam si:

  • Celelalte moduri in care gazul verde si CO2 difera unul de celalalt;
  • Beneficiile utilizarii fiecarui tip de pistol;
  • Factorii care influenteaza eficacitatea si consumul fiecarui tip de gaz;
  • Recomandari cu privire la ce tip va functiona cel mai bine pentru dumneavoastra;
  • si Multe altele!

In afara de cele doua, avem in optiunile noastre si gazul duster si gazul negru.

Gazul duster, se poate spune, este versiunea mai ieftina a gazului verde. Este, de asemenea, mult mai putin eficient. In comparatie, gazul negru este cel cu cea mai mare presiune dintre toate. Deci este cel mai puternic incat devine periculos atat pentru jucatori, cat si pentru arme.

Asa ca aceste alte doua optiuni sunt aproape excluse.

Ne vom concentra doar asupra comparației dintre gazul verde și CO2

Si ca o nota suplimentara - daca te intrebi - rezervoarele de gaz verde sau de propan pot fi folosite intr-un pistol cu CO2. Dar nu fiti prea entuziasmati. Exista anumite consideratii. Avem toate detaliile pentru tine mai tarziu.

Gazul verde vs. CO2

Gazul verde si CO2 (cunoscut si ca gaz rosu) au aceeasi functie. La fel ca si bateriile pentru pistoalele electrice, ambele sunt folosite ca propulsoare pentru pistoalele de airsoft cu gaz. Si ambele sunt doar aer comprimat.

Dar principala diferenta este...

Gazul verde este propanul la care s-a adaugat ulei de silicon si i s-a eliminat mirosul. Pe de alta parte, gazul rosu este pur si simplu dioxid de carbon presurizat.

Deoarece difera prin natura lor, difera si in ceea ce priveste depozitarea.

Puteti cumpara propulsoare de gaz verde in cutii de gaz verde Airsoft preumplute. Aceasta este cea mai sigura optiune. Dar daca ai un buget limitat, ai canistrele de propan obisnuite reumplute cu propriul gaz verde. Asigura-te doar ca ai un adaptor complet functional.

Bidoanele de gaz verde sunt presurizate la aproximativ 345 de kilograme pe centimetru patrat (psi). Trebuie doar sa le incarci in magazie prin supapa de umplere, apoi sa tragi!

Pe de alta parte...

Dioxidul de carbon presurizat este stocat in cartuse de CO2 sau in butelii metalice de diferite dimensiuni.

CO2 necesita o presiune mai mare decat gazul verde.

Dimensiunea cea mai frecvent utilizata a bidonului pentru armele de airsoft sunt cartusele de 12 g. CO2 este presurizat pana la 12.000 psi. Trebuie doar sa il incarcati in incarcator, ca si gazul verde, dar aceste canistre sunt mici, astfel incat nu vor umple intregul incarcator.

Avantajele gazului verde

Gazul verde are o presiune mai mica decat CO2. Acesta este un avantaj pentru pistolul cu gaz verde in sine, deoarece ar insemna mai putine sanse de deteriorare. Si cum gazul verde foloseste ulei de silicon, lubrifierea vine de la sine.

Trebuie totusi sa cureti pistolul - nu fii lenes.

Dar, mai important...

Gazul verde este mult mai ieftin decat CO2. Nu numai pentru ca poti cumpara o canistra cu mai putin, ci si pentru ca este foarte eficient.

Este mai usor sa tii un incarcator de gaz verde plin.

Avantajele CO2 (AKA gaz rosu)

Dar stai...

CO2 are si el avantajele sale - cum ar fi mai multa putere si o viteza mai mare!

Deoarece CO2 are mai multa presiune decat armele de airsoft cu gaz verde, va trage mai repede si mult mai tare. Si este cunoscut faptul ca, cu cat puterea este mai mare, cu atat mai repede zboara BB-ul. Acest avantaj este pentru jucatorii insisi, nu pentru arma.

In plus...

Cartusele de CO2 sunt mai rezistente la temperatura. Ceea ce inseamna ca, fie pe vreme calda, fie pe vreme rece, sunt in general mai eficiente decat gazul verde. Mai sunt multe lucruri si o sa vi le spunem pe toate peste putin timp.

Asta le face insa mai scumpe, fireste. Dar, avand in vedere beneficiile, suntem siguri ca nu te vei supara!

In ceea ce priveste consumul...

Aceste doua tipuri de pistoale cu gaz sunt si ele diferite. Dar depinde de o multime de factori. Deocamdata, iti putem oferi o schita generala.

In conditii optime, un bidon cu gaz verde iti poate permite sa tragi intre 30 si 60 de incarcatoare. Dar, in anumite situatii, o canistra poate merge pana la 20 de incarcatoare.

In ceea ce priveste pistoalele cu gaz CO2, acestea pot merge pana la 200 de BB-uri intr-un cartus de 12g. Asa ca imaginati-va cate BB-uri poate propulsa un cartus de 90g. Dar, inca o data, acesta este numarul ideal pentru conditii ideale. Acesta poate scadea pana la 30 de focuri.

Deci...

Care sunt acesti factori despre care vorbim?

Ce influenteaza consumul de CO2 si de doze de gaze verzi?

Temperatura

Gazul comprimat are nevoie de caldura pentru a se extinde. Iar expansiunea acestui gaz este cea pe care se bazeaza armele de airsoft pentru a face sa traga. Asadar, temperaturile mai scazute pot provoca defectiuni ale bidonului de gaz, mai ales cand arma de airsoft insasi se raceste.

Intervalul optim de temperatura pentru armele cu gaz este de 24-27 grade Celsius.

Cu sau fără recul

Armele de airsoft cu recul absorb mai mult gaz verde sau CO2 decat armele cu gaz fara recul. Este vorba doar de o farama de gaz care scapa pentru fiecare actiune a glisorului. Dar cantitatea de scapari se aduna si te vei trezi fara putere de foc in scurt timp.

Si nu putem face nimic in privinta asta. Actiunea glisantului face parte din mecanismul de recul pentru a-l face cat mai realist posibil.

Ritmul de tragere

Am inteles! Cand esti in focul luptei, e normal sa lasi sa ploua cu gloante peste adversarii tai.

Dar gandeste-te la asta:

Daca tragi non-stop (sau in succesiune rapida), iti vei ingheta cartusul sau bidonul. Cel mai bine este sa asteptati un moment inainte de a trage urmatoarea lovitura. In acest fel, vei permite armei si incarcatorului sa se incalzeasca.

De aceea, conteaza si daca arma ta de airsoft este automata sau semiautomata. Jucatorii de airsoft au tendinta de a continua sa traga atunci cand au o arma automata. Deci, in comparatie cu cele semiautomate, acest tip poate consuma mai mult gaz.

Asta inseamna ca modurile cu un singur foc sunt cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

Setări ale supapelor

Cele mai multe arme de airsoft, in special cele cu gaz, au un sistem care deschide supapa de fiecare data cand ciocanul cade. In acest fel, gazul scapa spre teava si lanseaza BB-ul. Cu cat supapa este deschisa mai mult timp, cu atat mai mult gaz scapa.

Deci, de ce sa nu optezi pentru o alta configuratie?

E mai complicat decat atat...

Trebuie sa te gandesti daca prioritizezi puterea in detrimentul numarului de focuri sau invers. Principiul este urmatorul - mai mult gaz care scapa, mai multa putere, mai putine focuri. Cu alte cuvinte, mai putin gaz, mai putina putere, mai multe impuscaturi.

Recomandam sa optezi pentru mai multa putere atunci cand joci in aer liber. Vei avea nevoie de un fps mai rapid pe un teren in aer liber, mai degraba decat pe cel de interior.

Dimensiunea cartusului

Acest factor se refera la pistoalele cu gaz CO2, deoarece incarcatoarele pentru pistoalele cu gaz verde au adesea o singura dimensiune.

Pur si simplu...

Un cartus mai mare inseamna mai multe focuri pentru arma de airsoft. Cartusul de 12 g de CO2 este doar de marimea unui deget mare. Asa ca, daca nu iti place sa reincarci din cand in cand, este mai bine daca le alegi pe cele mai mari.

Armele de airsoft cu CO2 pot folosi gazul verde?

Pe scurt...

Da, poti. Dar totusi, haideti sa descifram aceasta coaja de nuca, ca sa stii ce risti.

Armele cu gaz verde au fost proiectate pentru a face fata presiunii relativ scazute a incarcatoarelor lor. Pistoalele cu CO2, pe de alta parte, au fost facute pentru a face fata presiunii ridicate. Asa ca iti dai seama unde ar putea merge prost.

Dar asa era inainte.

In zilele noastre...

Producatorii de arme de airsoft si-au imbunatatit designul, astfel incat sa poata face fata ambelor tipuri de arme, fie ca sunt de tip gaz verde, fie ca sunt de tip gaz rosu.

De asemenea, exista aceste lucruri pe care le numim "adaptoare". Sunt dispozitive mici pe care le atasezi la rezervorul de propan sau la cartusul de CO2, astfel incat sa se potriveasca la orice supapa. Daca ai de gand sa le folosesti, totusi, asigura-te ca le-ai pozitionat corect, astfel incat sa nu explodeze.

Da, asta se poate intampla, asa ca cel mai bine ar fi sa lasi un profesionist sa te invete mai intai.

Totusi, fii pregatit.

Nu va astepta ca un fel de configuratie hibrida sa functioneze la fel de bine ca cea originala.

Inconsecventele in ceea ce priveste presiunea si eliberarea acesteia - chiar si lubrifierea cauzata de uleiul de silicon din gazul verde - au efecte semnificative asupra puterii si a fps-ului.

Ce e mai bun pentru airsoft?

Probabil că te afli acum aici pentru că ai ales deja armele cu gaz. Sau poate că ești pe cale să faci asta.

Nu te putem învinovăți.

Este mai populară pe terenurile de airsoft decât armele electrice. De asemenea, jucătorii de airsoft o preferă mai des decât o armă cu arc. Puștile și pistoalele cu gaz sunt mai precise și mai puternice decât celelalte pistoale de airsoft și puști de airsoft.

Am explicat mai bine diferențele dintre ele în acest articol - poate vrei să îl consulți.

După cum poți vedea...

Ambele tipuri de arme au avantajele și dezavantajele lor. Am vrea să spunem că depinde de tine, dar nu prea. Când vine vorba de airsoft, unele caracteristici și specificații cântăresc mai mult decât altele.

Așadar, cea mai bună recomandare a noastră ar fi CO2.

De ce?

Gazul verde standard este eficient. Dar eficiența nu este cel mai important lucru. În airsoftul competitiv, va trebui să prioritizezi performanța armei.

Pistoalele și puștile cu CO2 au performanțe mult mai bune decât cele cu gaz verde. În plus, nu va trebui să vă faceți griji că va îngheța în medii reci. Încărcătoarele cu gaz verde îngheață mai repede decât cele cu CO2.

Din nou...

Asta e pentru competițiile de airsoft. Dar dacă te joci doar pentru distracție sau dacă ești sub primele niveluri de antrenament, avem o altă sugestie.

Pe care sa o aleg: Gazul verde sau CO2?

Raspunsul nu este acelasi pentru toata lumea. Asa ca totul depinde de tine!

Care este prioritatea ta?

Daca doresti sa economisesti bani - opteaza pentru gazul verde, mai putin costisitor. In general, este mai putin precis si are o viteza de deplasare mai mica decat CO2, dar asta nu va mai conta odata ce vei invata mai bine tehnica airsoft.

Oricum, un pistol cu gaz verde va dura mai mult timp. Sistemul sau de presiune scazuta iti va permite sa mentii in mod corespunzator rezistenta pistolului.

In plus...

Rezervoarele de propan sunt mai usor de instalat in magazia pistolului. Este aproape la fel de usor ca si cum ai pune baterii in pistoalele electrice de airsoft. Asa ca vei avea in mod convenabil un incarcator plin in cel mai scurt timp.

Doar nu te duce sa tragi in conditii de vreme mai rece. Pistoalele cu gaz verde au nevoie de caldura mai mult decat orice altceva, asa cum am spus mai devreme.

Pe de alta parte...

Daca nu te deranjeaza costul suplimentar, s-ar putea ca pistoalele cu CO2 sa te atraga mai mult datorita vitezei ridicate.

Intretinerea pistolului va fi la fel de mare ca si fps-ul, de asemenea, dar uita-te doar la argumente pro.

Vei avea un pistol foarte precis, ceea ce ti-ar face favoruri in timpul jocului, mai ales daca membrii celeilalte echipe au arme electrice de airsoft.

Natura electrica a acestui tip de pistol il face la fel de vulnerabil la intemperii ca si gazul verde. Iar pana acum ar trebui sa stim ca pistolul cu CO2 are foarte putine probleme in acest sens. Cel putin, in comparatie cu celelalte.

CONCLUZIE: Care este diferenta dintre armele Airsoft cu gaz si cele cu CO2

Pistoalele cu gaz sunt, în general, mai recomandate decât cele mecanice și/sau electrice. Acum trebuie doar să te decizi dacă vrei un pistol cu gaz verde sau unul cu CO2.

Caracteristicile, avantajele și dezavantajele pe care le-am detaliat în acest articol sunt cu siguranță demne de luat în seamă, nu ești de acord?

La urma urmei...

Te va costa o afacere bună dacă alegi pistolul sau pușca greșită pentru următoarea ta aventură de airsoft.

Sperăm că am ajutat la prevenirea acestui lucru.

Poftim, tovarășe!

Următoarea ta bătălie te așteaptă!